Van plant naar pot

Van plant naar pot

Voor hun tomatensaus gaan ze aan de slag met het idee uit grootmoederstijd waarin op het einde van een warme zomer de overproducties aan tomaten worden verwerkt tot sap en saus om de winter door te komen. In perioden van overproductie maakt Stoffels heerlijke saus met tomaten die op hun toppunt zijn van smaak. Ook de tomaten met een niet perfect uiterlijk gaan mee in de pot. De saus wordt gemaakt door de tomaten op een volledig natuurlijke manier in te koken, grof te filteren en zeer licht te pasteuriseren. Hierdoor blijft niet alleen de smaak maar ook de fluwelen textuur van de tomaten perfect behouden. De verkregen tomatensaus wordt vervolgens afgewerkt, streng gecontroleerd en warm afgevuld in een hele mooie pot. Het resultaat is echt een saus om van te houden.

Stoffels Tomaten
Toma’Amoris is een smaakvolle, pure saus, licht gekruid waardoor hij voor de meest uiteenlopende gerechten kan gebruikt worden. Een ideale basis voor pasta’s, sausen en soepen, maar ook een meesterchef wil er graag mee aan de slag.
- Petra Veldman

Deze lokale tomatensaus is gemaakt van 100% Belgische tomaten en is 100% natuurlijk. Vrij van bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, smaakversterkers of kleurstoffen. Bovendien glutenvrij en vegan! Met een nutri-score A hoort Toma’Amoris* ook bij de gezondste sauzen die je in de winkel kan vinden.

*Toma’Amoris is afgeleid van het woord poma amoris, ‘de liefdesappel’ zoals een tomaat vroeger genoemd werd.

Waarom een saus?

Stoffels tomaten is steeds op zoek naar circulaire stromen die passen in hun duurzaamheidsverhaal. Ook in de teelt van tomaten onderzoeken ze de mogelijkheden om zo weinig mogelijk afval te produceren en daar waar mogelijk afvalstromen om te buigen tot grondstof. Zo wordt er bijvoorbeeld geteeld op een substraat van kokos, een afvalproduct van de kokosteelt. In deze organische bodem leven goede schimmels en bacteriën die zorgen voor een natuurlijke balans waardoor ingrijpen met fungicide overbodig wordt. Deze terroir is ook zeer bepalend voor de smaak van de tomaten. Ondertussen worden ook plantenresten al verwerkt tot verpakkingen en de productie van een kwalitatieve tomatensaus past helemaal in deze bedrijfsfilosofie. Niet elke vrucht geraakt door de strenge kwaliteitscontroles van de tomaten die verkocht worden als vers product. Wanneer enkel kleur, vorm of stevigheid afwijkend is, kunnen deze wel verwerkt worden in een afgeleid product.

Stoffels Tomaten

Samenwerking met Foodbag

De samenwerking tussen Stoffels en Foodbag is al langer een succes en krijgt nu een extra dimensie. Foodbag is een innovatieve speler in de voedingsindustrie die klanten voorziet van hoogwaardige maaltijdboxen, compleet met verse ingrediënten en inspirerende recepten. Door de tomatensaus van Stoffels Tomaten op te nemen in hun boxen, biedt Foodbag klanten de mogelijkheid om hun gerechten naar een hoger niveau te tillen met deze smaakvolle toevoeging.

Klanten van Foodbag kunnen binnenkort de Toma’amoris tomatensaus verwachten in hun maaltijdboxen, waardoor ze de kans krijgen om de authentieke smaak van verse tomaten in hun huisgemaakte gerechten te brengen. Deze samenwerking belooft een culinair genot te worden voor fijnproevers en thuiskoks. De eerste uitlevering gebeurt in de week van 30 oktober. Het gerecht is een klassieker: balletjes in tomatensaus met kaas en rijst.