Zeebaars met zeekraal, aubergine en Toma’gusto

Zeebaars met zeekraal, aubergine en Toma’gusto

Zeebaars met zeekraal, aubergine en Toma’gusto

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Toma’gusto tomaten
  • 700 g zeebaarsfilet
  • 300 g zeekraal
  • 2 aubergines
  • Look
  • 10 cl witte wijn
  • 10 cl kippenbouillon
  • 120 g boter
  • 1 grote sjalot
  • Handvol bladpeterselie
  • Olijfolie
Deel op

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220° graden. Snij de aubergines overlangs in twee. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, grof zeezout en een teentje look. Plaats deze gedurende 40 minuten in de oven en laat ze donkerbruin kleuren.
  • Blancheer de Toma’gusto tomaten 10 seconden en laten schrikken in koud water. Pel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij de tomaten in lange fijne reepjes. Voeg een fijn gesneden sjalot toe samen met bladpeterselie, peper en zout.
  • Beurre blanc: Doe de kippenbouillon, witte wijn in een pannetje. Laat dit mengsel koken. Voeg de helft van de koude boter toe. Laat deze mee opkoken. Laat dit op een zacht vuurtje sudderen.
  • Bak de stukjes zeebaars krokant op de vel. Bak ondertussen de zeekraal aan met een klontje boter.
  • Haal de aubergines in één stuk uit het vel.
  • Dresseer de zeekraal en de aubergines op het bord. Voeg de zeebaars toe en werk af met het mengsel van Toma’gusto.
  • Mix de saus met de resterende koude boter. Lepel de schuimige saus over het gerecht.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

Eindelijk een grote tomaat met een heerlijke smaak! Met zijn uitzonderlijk friszoete, kruidige smaak profileert de Toma’gusto zich als dé ware smaaktomaat. Door zijn sappige beet en stevige structuur is deze tomaat ideaal voor in de keuken, maar evengoed om zomaar in te bijten. Beleef de smaak en laat je overtuigen!