Toma’muse salade met zalm en avocado

Toma’muse salade met zalm en avocado

Toma’muse salade met zalm en avocado

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Toma’muse tomaten
  • 4 dikke sneden (ongeveer 200 g) zuurdesembrood
  • Kookspray met olijfolie
  • 6 minikomkommers, in grote blokjes gesneden
  • 1 grote rijpe avocado, in blokjes gesneden
  • 2 kropjes jonge Romeinse sla, in de breedte in sliertjes gesneden
  • 1/2 kopje kleine basilicumblaadjes
  • 200 g sneetjes gerookte zalm
  • Kruidendressing
  • 1/2 kopje extra vergine olijfolie
  • 1 citroen, zeste fijn geraspt, uitgeperst
  • 2 theelepels mierikswortelroom
  • 1 klein teentje knoflook, geplet
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 kopje blaadjes van bladpeterselie
Deel op

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C op hetelucht. Breek het zuurdesembrood in brokken en leg die verspreid op een bakplaat. Spuit er een flinke hoeveelheid olijfolie op en bak ze 8 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. Zet ze opzij en laat ze afkoelen.
  • Om de dressing te bereiden, mengt u alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en kruidt u het mengsel af met zout en peper. Kloppen of blenden tot alles goed gemengd is. Overgieten in een kan.
  • Halveer de Toma’muse tomaten en plaats ze in een grote kom. Voeg de minikomkommers en avocado toe; roer zachtjes om te mengen. Spreid de sla en dan de basilicum uit op een grote schaal.
  • Schep er het Toma’muse mengsel op. Druk er de stukjes gerookte zalm in en strooi er het geroosterde brood over. Schep er de dressing over en serveer.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

Toma’muse is een uitstekende tomatensoort met een unieke smaak en vorm. De smaak kan worden omschreven als zoet en kruidig en versterkt tijdens het eten. Consumenten vergelijken het vaak met een goed glas wijn. Het meest opvallende kenmerk is de pruimvormige look in combinatie met de diepe paars-rode kleur. Zijn stevige structuur en knapperige beet maken het een ideale keukentomaat. Toma’muse is gemakkelijk te snijden en verliest niet veel sap. Perfect voor een kleurrijke salade of een aantrekkelijke schotel gegrild in de oven.