Toma’gusto groenten ovenschotel

Toma’gusto groenten ovenschotel

Toma’gusto groenten ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 Toma’gusto tomaten
  • 2 aubergines
  • 1½ courgette
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 rode uien
  • 8 eetlepels traditionele olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g takjes rozemarijn
  • Snufje peper en zout
Deel op

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de aubergines, courgette, mozzarella en Toma’gusto tomaten in plakken van ½ cm. Snijd de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.
  • Maal met de staafmixer de olie en knoflook tot knoflookolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verhit 1 eetlepel knoflookolie in een koekenpan en bak de aubergine in delen op middelhoog vuur 5 min.
  • Meng de rest van de knoflookolie door de courgette.
  • Zet om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat, mozzarella en ui rechtop in de schaal.
  • Knip de takjes rozemarijn in vieren en stop ze tussen de groenten. Houd een paar stukjes achter.
  • Rooster de groenten in de oven in ca. 40 min. gaar. Garneer met de rest van de rozemarijn.
  • Gerecht van Healthy Habits Celien
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

Eindelijk een grote tomaat met een heerlijke smaak! Met zijn uitzonderlijk friszoete, kruidige smaak profileert de Toma’gusto zich als dé ware smaaktomaat. Door zijn sappige beet en stevige structuur is deze tomaat ideaal voor in de keuken, maar evengoed om zomaar in te bijten. Beleef de smaak en laat je overtuigen!