Toma'amoris hummus met Marokkaanse kruiden

Toma'amoris hummus met Marokkaanse kruiden

Toma'amoris hummus met Marokkaanse kruiden

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250g Stoffels Toma’amoris tomatensaus
  • 125g gekookte kikkererwten
  • 50 ml tahin
  • Zeste en sap van ½ citroen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Zeezout en versgemalen peper
  • 1 tl Marokkaanse kruidenmix (komijn, chili, ui, knoflook, koriander, oregano, paprika)
Deel op
Bewaar dit recept

Bereiding

  • Doe de Toma’amoris saus, kikkererwten, tahin, citroenzeste en -sap, olijfolie en Marokkaanse kruiden in een blender.
  • Mix tot een gladde hummus.
  • Breng op smaak met zeezout en peper.
  • Bewaar de hummus gekoeld tot serveren.

Tip: Serveer de hummus feestelijk in een kom, gegarneerd met extra olijfolie en granaatappelpitjes.

Deel op
Bewaar dit recept

Waarom
Deze tomaten?