Salade van Toma’chef met Boursin en kruidencoulis

Salade van Toma’chef met Boursin en kruidencoulis

Salade van Toma’chef met Boursin en kruidencoulis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bakjes kleine Toma'chef tomaatjes
  • 1 potje Boursin
  • Verse kruiden
  • 50 gram gebakken macadamia noten of cashewnoten
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • Olijfolie

Ingrediënten kruidencoulis

  • 500 gram jonge spinazie
  • Verse kruiden (koriander, bladpeterselie, dragon, basilicum & bieslook)
  • 30 cl kippenbouillon
Deel op

Bereiding

  • Kook de spinazie gedurende 30 seconden, nadien afgieten en koelen in koud water of ijswater.
  • Knijp het vocht uit de spinazie en doe deze in een blender.
  • Voeg de kruiden, warme bouillon, 5 eetlepels olijfolie, peper en zout toe en blend tot een glad mengsel.
  • Blancheer de tomaten 8 tot 12 seconden en nadien laten schrikken in koud water.
  • Pel de tomaten
  • Maak een mooie cirkel met de kruidencoulis, Leg in het midden van de cirkel één eetlepel Boursin dit is de basis voor je tomatenschikking.
  • Bouw de tomaten op in verschillende kleuren.
  • Werk af met zeste van citroen, rode ui, noten, olijfolie, peper en zout.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

In onze Toma'chef lijn presenteren we een aantal verschillende tomatenvariëteiten die omwille van hun smaak en vorm uniek zijn. Precies daarom presenteren we deze rassen graag aan de culinaire meerwaardezoeker.
Dit selectieve gamma is enkel in beperkte volumes beschikbaar. De rassen worden op beperkte schaal geteeld in onze serres en enkel op de markt gebracht wanneer hun specifieke eigenschappen perfect “a point “ zijn!

Het is een wisselend aanbod van bijzondere smaken, kleuren en vormen.