Runderstoofpot met Toma'amoris

Runderstoofpot met Toma'amoris

Runderstoofpot met Toma'amoris

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500g runderstoofvlees
  • 500g Toma’amoris
  • 200g Toma’dor tomaten (gehalveerd)
  • 33cl trappist of abdijbier
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • Kruiden: laurier, tijm, peper en zout
Deel op
Bewaar dit recept

Bereiding

  • Verhit wat olie of boter in een stoofpot en bak het runderstoofvlees rondom bruin.
  • Voeg de fijngesneden uien, wortelen en geperste knoflook toe, en laat enkele minuten meebakken tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • Blus het geheel met het bier en laat even inkoken.
  • Roer de Toma’amoris tomatensaus erdoor en voeg de gehalveerde Toma’dor tomaten toe. Breng op smaak met laurier, tijm, peper en zout.
  • Zet het vuur laag, dek de pot af en laat het gerecht 2-3 uur zachtjes stoven, tot het vlees botermals is en de smaken goed zijn ingetrokken.

Tip: Serveer dit feestelijke stoofgerecht met kroketten, romige gratin of pommes duchesse.

Deel op
Bewaar dit recept

Waarom
Deze tomaten?

De Toma’dor is de koning van de smaak binnen ons assortiment. Dankzij zijn onevenaarbare smaak verheft deze kerstomaat zich boven alle anderen. Verrassend zoet en sprankelend!

Door zijn hapklaar en onweerstaanbaar karakter tilt deze kerstomaat iedere snack of salade naar een hoger niveau.

TOMA'AMORIS

Voor onze tomatensaus gaan we aan de slag met het idee uit grootmoederstijd waarin op het einde van een warme zomer de tomaten worden verwerkt tot sap en saus om de winter door te komen. In perioden van overproductie maken we heerlijke saus met tomaten die op hun toppunt zijn van smaak. Ook de tomaten met een minder perfect uiterlijk gaan mee in de pot.

Toma’Amoris is een rijke basissaus, krachtig van smaak en lekker smeuïg van textuur. De saus is goed geconcentreerd en daardoor niet zo lopend als vele sauzen. Het geheim? Een enorme hoeveelheid aan kerstomaatjes, recht uit de serres van Stoffels tomaten! Vrij van bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, smaakversterkers of kleurstoffen.