Provençaals Toma'rito taartje

Provençaals Toma'rito taartje

Provençaals Toma'rito taartje

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 Toma’rito Tomaten
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 koffielepel zachte mosterd
  • 1 koffielepel tijm
  • 1 koffielepel rozemarijn
  • Peper en zout
Deel op

Bereiding

  • Snij de Toma’rito tomaten in 2 en verwijder de pitjes. Laat omgekeerd goed uitlekken en dep droog.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm) en vorm dikke opstaande randen.
  • Prik enkele keren met een vork in het deeg en bestrijk dun met de mosterd.
  • Leg de gehalveerde Toma’Rito tomaten naast elkaar en met het snijvlak naar boven in de taartvorm. Kruid met peper, zout, de tijm en de rozemarijn. Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

De Toma’rito is het tomaatje met een zuiderse toets dat iedereen lekker vindt. De zeer smakelijke minipruimtomaat met geblokte vorm heeft een ideale zoet -zuur verhouding, stevige textuur en een perfecte sappigheid. Een tomaat met oneindig veel toepassingsmogelijkheden!