Plaattaart met Toma’chef tomaten

Plaattaart met Toma’chef tomaten

Plaattaart met Toma’chef tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250gram Toma’chef tomaten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
Deel op
Bewaar dit recept

Bereiding

  • Snij de verschillende tomaten in dunne plakjes.
  • Meng crème fraiche en pesto.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Smeer het bladerdeeg in met de crème fraîche pesto en verdeel de tomaten.
  • Breng op smaak met peper, een beetje zeezout en provençaalse kruiden.
  • Vouw de randen naar binnen om zodat je een opstaand randje krijgt aan alle kanten.
  • Bak de plaattaart ongeveer 20 minuten totdat het deeg mooi goudbruin kleurt.
Deel op
Bewaar dit recept

Waarom
Deze tomaat?

In onze Toma'chef lijn presenteren we een aantal verschillende tomatenvariëteiten die omwille van hun smaak en vorm uniek zijn. Precies daarom presenteren we deze rassen graag aan de culinaire meerwaardezoeker.
Dit selectieve gamma is enkel in beperkte volumes beschikbaar. De rassen worden op beperkte schaal geteeld in onze serres en enkel op de markt gebracht wanneer hun specifieke eigenschappen perfect “a point “ zijn!

Het is een wisselend aanbod van bijzondere smaken, kleuren en vormen.