Pasta pesto met Toma’chef tomaatjes

Pasta pesto met Toma’chef tomaatjes

Pasta pesto met Toma’chef tomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bakjes kleine Toma’chef tomaatjes
  • 500gram pastaschelpen
  • 3 potjes basilicum
  • 80gram Parmezaanse kaas
  • 30gram pijnboompitten
  • 3 teentjes look
  • Rucola
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Deel op
Bewaar dit recept

Bereiding

  • Blancheer de tomaten 8-12 seconden en nadien laten schrikken in koud water.
  • Pel de tomaten.
  • Pluk de basilicumblaadjes en doe deze in de blender. Voeg de pijnboompitten, look, Parmezaanse kaas, 15 ml olijfolie, peper en zout toe. Blend dit tot je een mooie pesto hebt.
  • Kook de pasta in gezouten wouter.
  • Meng de afgegoten pasta met de pesto. Nadien voeg je de tomaten toe en dresseer je dit op een bord.
  • Werk af met rucola en Parmezaanse kaas.
Deel op
Bewaar dit recept

Waarom
Deze tomaat?

In onze Toma'chef lijn presenteren we een aantal verschillende tomatenvariëteiten die omwille van hun smaak en vorm uniek zijn. Precies daarom presenteren we deze rassen graag aan de culinaire meerwaardezoeker.
Dit selectieve gamma is enkel in beperkte volumes beschikbaar. De rassen worden op beperkte schaal geteeld in onze serres en enkel op de markt gebracht wanneer hun specifieke eigenschappen perfect “a point “ zijn!

Het is een wisselend aanbod van bijzondere smaken, kleuren en vormen.