Panna cotta met Toma'rito en aardbei

Panna cotta met Toma'rito en aardbei

Panna cotta met Toma'rito en aardbei

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150g Toma’rito tomaten
  • 400ml slagroom (opgeklopt)
  • 200ml volle melk
  • 3 blaadjes gelatine
  • 75g witte suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150g aardbeien
  • 1 theelepel maizena
Deel op

Bereiding

  • Leg de gelatineblaadjes in een kom met water en laat 5 minuten staan.
  • Doe de slagroom, melk, witte suiker (75g) en het vanille extract in een steelpan en verwarm dit goed. Let op, breng het mengsel niet aan de kook.
  • Haal de gelatineblaadjes uit het water, wring ze uit en voeg ze toe aan het roommengsel. Goed roeren tot alles is opgelost en je een homogeen mengsel hebt.
  • Zet het vuur uit en giet de panna cotta in enkele glazen. Zet ze in de koelkast.
  • Snijd de Toma’rito tomaten en de aardbeien in grove stukken.
  • Voeg ze samen met de basterdsuiker (40g) en maizena in een steelpan en bak gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur.
  • Plet het geheel met een vork, zet het vuur uit en laat de topping goed afkoelen vooraleer je het over de panna cotta schept.
  • Afwerken kan met nog wat stukjes Toma’rito tomaten en aardbei en eventueel een blaadje munt.
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

De Toma’rito is het tomaatje met een zuiderse toets dat iedereen lekker vindt. De zeer smakelijke minipruimtomaat met geblokte vorm heeft een ideale zoet -zuur verhouding, stevige textuur en een perfecte sappigheid. Een tomaat met oneindig veel toepassingsmogelijkheden!