Oesters met Toma’chef tomaten

Oesters met Toma’chef tomaten

Oesters met Toma’chef tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bakje kleine Toma’chef tomaten
  • 4 oesters
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl sojasaus
  • ½ sap limoensap
  • Snuifje zwarte peper
Deel op

Bereiding

  • Pak de oester met de platte schelp naar boven met één hand vast.
  • Steek met een oestermes tussen de twee schelphelften. Doe dit recht in het scharnier. Dit is het spitsere deel van de oester. Let op dat je niet gaat wrikken. Dan kan de schelp breken en heb je kans op schilfers in het oestervlees.
  • Schuif het mes onder de oester om deze los te maken van de onderste schelp.
  • Verschillende kleuren Toma’chef tomaten fijnsnijden.
  • Vinaigrette: olijfolie, sojasaus en limoensap.
  • Toma’chef tomaten dresseren op de oester en afwerken met vinaigrette.
  • Eindigen met een draai van de pepermolen.
  • Gerecht door Alex Verhoeven 
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

In onze Toma'chef lijn presenteren we een aantal verschillende tomatenvariëteiten die omwille van hun smaak en vorm uniek zijn. Precies daarom presenteren we deze rassen graag aan de culinaire meerwaardezoeker.
Dit selectieve gamma is enkel in beperkte volumes beschikbaar. De rassen worden op beperkte schaal geteeld in onze serres en enkel op de markt gebracht wanneer hun specifieke eigenschappen perfect “a point “ zijn!

Het is een wisselend aanbod van bijzondere smaken, kleuren en vormen.