Chutney van Toma’gusto tomaten en gember

Chutney van Toma’gusto tomaten en gember

Chutney van Toma’gusto tomaten en gember

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr Toma’gusto tomaten fijngesneden (ontdaan van pel en pitjes)
  • 2 chili pepers (zonder zaadlijst)
  • 2 sjalotten
  • 15 gr geschilde gember
  • 2 teentjes look
  • 400 gr rietsuiker
  • 200 ml witte wijn azijn
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • Peper en zout
Deel op

Bereiding

  • Doe de chilipepers, sjalotten, gember, look, rietsuiker en witte wijnazijn in een blender en mix tot een gladde pasta.
  • Giet over in een sauspan en voeg de Toma’gusto tomaten en mosterdzaadjes toe.
  • Laat pruttelen tot je een stroperige geheel bekomt, kruid af met peper en zout. Laat afkoelen voor gebruik.
  • Deze chutney kan je makkelijk 3 weken bewaren in een afgesloten potje in de koeling.
  • Gerecht door Pieter Coomans
Deel op

Waarom
Deze tomaat?

Eindelijk een grote tomaat met een heerlijke smaak! Met zijn uitzonderlijk friszoete, kruidige smaak profileert de Toma’gusto zich als dé ware smaaktomaat. Door zijn sappige beet en stevige structuur is deze tomaat ideaal voor in de keuken, maar evengoed om zomaar in te bijten. Beleef de smaak en laat je overtuigen!