Expeditie Toma'gusto

Belgisch met karakter
Wanneer het om tomaten gaat, brengt die tocht je al snel bij Paul Stoffels, een innovatieve en smaak gedreven teler die variëteiten op de markt brengt met unieke smaken, kleuren, vormen en toepassingsmogelijkheden. De twee voorvechters van goede smaak duiken samen in de serres op zoek naar een tomaat met sterallures. De keuze valt op de Toma’gusto. Gepassioneerd vertelt de tuinder over de bijzondere teeltwijze van deze normaal ogende tomaat en de chef reageert enthousiast: “De geur en de smaak herinnert me aan de tomaten uit de serre van mijn grootmoeder Colette.” en hij ruikt aan het product alsof hij daarmee de beste uit de doos selecteert.


Een nostalgische reis naar de smaak van toen
De meerhokkige structuur en de groene gel aan de binnenzijde wijzen op een verwantschap met de oude heirloomrassen. De Toma’Gusto is zeer aromatisch en blijft heerlijk doorsmaken! “Zo’n tomaat eet je puur, net zoals vroeger toen je nog in de vrucht beet alsof het een appel was,” zegt de chef. Deze zomer maakt hij er toch sublieme gerechten mee.
Op de kaart bij Maison Colette:
DE GAZPACHO MET HELDERE CONSOMME,
DE GUSTO ON FIRE EN DE SALSA VAN TOMAAT
.png)
Sinds april 2025 is Toma’gusto ook beperkt verkrijgbaar bij de retail en de betere speciaalzaken – een ware traktatie voor fijnproevers en culinaire liefhebbers.